018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Programi za održavanje krovova i fasada tek naredne godine

Komentari: isključeni

Iako su u budžetu grada bile planirane subvencije Skupštinama stanara za programme održavanja ravnih krovova i fasada, taj novac im zbog lošeg priliva nije prebačan, kaže direktor Nišstana Nenad Hafner. Ipak, kako kaže, to ne ugrožava tekuće održavanje, ali očekuje da se ovaj program, ipak, realizuje naredne godine.

Prema Hafnerovim rečima, plan je bio da Skupštine stanara kod Uprave za komunalne delatnosti podnesu projekat za održavanje ravnih krovova i fasada posle čega bi im bio prebačen novac za tu namenu kojim bi se angažovale ekipe Nišstana za saniranje tih problema. Međutim, taj program ove godine nije realiazovan.

Građani se Nišstanu najčešće obraćaju zbog prokišnjavanja krovova i zbog problema koje uzrokuju dotrajale kanalizacione cevi, kaže Hafner. On kaže da je jedan od njegovih glavnih ciljeva bio da se smanji vreme čekanja od trenutka poziva do završetka intervencije u čemu je, smatra, i uspeo.

Kada je reč o dugovanjima korisnika, Nišstan ima naplatu između 70 i 75%, što je, kako kaže Hafner, teško za održavanje tekuće likvidnosti. Međutim, i pored toga trude se da održe dosadašnji nivo i korisnicima pruže kvalitetnu uslugu.