018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Program podrške privrednika

Komentari: isključeni

Pomoć malim i srednjim preduzećima jedan je od prioriteta gradske opštine Pantelej, pa je za predstavnike ovih preduzeća u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Jug“ organizovana prezentacija Programa podrške za nabavku opreme u 2013. godini, odnosno kako da najlakše dođu do sredstava iz republičkih fondova.

Program se sprovodi preko Ministarstva finansija i privrede, u saradjni sa nacionalnom agencijom za regionalni razvoj. Cilj ovakvih prezentacija jeste da se predstavnici malih i srednjih preduzeća upoznaju sa detaljima programa, i saznaju kako i za koja sredstva mogu da apliciraju. Ipak, u opštini Pantelej kažu da je ovo samo jedan vid podrške i da su vrata kancelarije za razvoj preduzetništva i privrede, koja radi u sklopu opštine, stalno otvorena za privrednike kojima treba savet ili pomoć.

Program podrške podrazumeva sufinansiranje nabavke opreme, u čemu Ministarstvo učestvuje sa 25%, firma sa 5%, dok se 70% sredstava obezbeđuje preko kredita po povoljnim uslovima, kažu u Regionalnoj razvojnoj agenciji „Jug“.

U RRA ističu da su ovakve prezentacije za privrednike veoma značajne, a kao primer su naveli rezultate nedavno završenog programa podrške inovativnim brzorastućim malim i srednjim preduzećima, gde je od 22 odobrena projekta, 5 bilo sa ovog područja.

 

 

Povezane vesti