018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Program “Evropa za građane i građanke 2014-2020″ predstavljen u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Program “Evropa za građane i građanke 2014-2020“predstavljen je niškim nevladinim organizacijama. Donet je na osnovu istoimene Uredbe Saveta Evropske unije, čiji je cilj da građani i građanke razumeju Uniju, njenu istoriju, i da unapredi njihovo demokratsko učešće u ovoj zajednici.

Programom “Evropa za građane i građanke za period od 2014-2020“, Evropska komisija nastavlja da podstiče učešće građana Evrope u svim vidovima života njihove zajednice. Na taj način promoviše zajedničke vrednosti i podstiče osećaj odgovornosti.

Evropa ima plan da u narednih 7 godina donese odluke u pogledu privrednog rasta, sigurnosti i uloge Evrope u svetu, pa je važnije nego ikad da građani učestvuju u raspravama i pomognu oblikovanju politike Evropske unije.

Podršku nevlaidinom sektoru u apliciranju za ove projekte pruža i Gradska opština „Medijana“.

Za ovaj Projekat većeg učešća građana u demokratskom životu, kako bi preuzeli punu ulogu u politici Evropske unije, predviđeno je oko 185.500.000 evra. U prošloj godini Srbija je iz ovih fondova iskoristila oko pola miliona evra, s tim što su rezultati na terenu bili mnogostruko veći. Nevladine organizacije svojim projektima za ova sredstva mogu konkurisati do 1. septembra.

Povezane vesti