018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti
Branislav Jovanović

Program Direkcije realizovan iznad očekivanog

Komentari: isključeni

Program Direkcije za izgradnju grada, za upravo završenu građevinsku sezonu, realizovan je i iznad očekivanog procenta, i kada je u pitanju program izgradnje i program održavanja, kaže izvršni direktor Branislav Jovanović.

U predstojećoj sezoni Direkcija će dati svoj doprinos uređenju grada povodom obeležavanja Milanskog edikta, a kao jednu od najvećih investicija, sa čijom bi realizacijom trebalo da se krene u toku sezone, Jovanović ističe novu sportsku arenu i sajamski prostor na prostoru Đačkog ostrva.

Povoljni vremenski uslovi produžili su građevinsku sezonu za skoro dva meseca, i to je Direkcija iskoristila na pravi način, kaže Jovanović. Planirani program izgradnje za sezonu koja je za nama realizovan je u, do sada, najvisem procentu. Što se tiče programa izgradnje realizovano je 80 odsto planiranog, a programa održavanja svih 100 odsto, kaže izvršni direktor Direkcije, Branislav Jovanović.

U proteklih godinu dana izgrađeno je 23 kilometra saobraćajnica u gradu, 10 kilometara vodovodne, 7 kilometara kanalizacione mreže, regulisano je korito Nišavei nastavljena izgradanja keja.

Što se tiče prenetih obaveza prema izvođačima, koje iznose oko četiristo miliona dinara, rešenje za naplatu naći će se preko republičkog kredita, u vrednosti od oko 350.000 dinara. To znači da će izvođači spremno  dočekati narednu sezonu i isplatiti plate, kaže Jovanović.

Sto se tiče predstojeće sezone, Direkcija će i dalje preko Republike nabaviti oko osamsto miliona, koliko je izdvojio i Grad.

U godini obeležavanja Milanskog edikta, Direkcija daje svoj doprinos uređenjem Doma mladih, pokrivanjem arheološkog parka „Mediana“ i uređenjem ulazno-izlaznih saobraćajnica, ali i rekonstrukcijom još pet parkova i trgova u gradu. Međutim, jedan od prioriteta, barem kada je Direkcija u pitanju, biće izgradnja arene i sajamskog prostora na Đačkom ostrvu.

Trenutno se čeka izdavanje lokacijske dozvole, a procena vrednosti ovog projekta je oko petnaest miliona evra.

Inače, izvršni direktor Direkcije podseća da je ovo preduzeće uvek poslovalo u skladu sa zakonom i da do sada nije bilo prekršaja i prijava, niti krivičnih gonjenja.

Povezane vesti