018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Profesor uhapšen zbog zloupotrebe položaja

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, uz konsultaciju sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili V. M. (1961) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je V. M., u svojstvu profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, u periodu od školske 2009/10. godine do školske 2012/13. godine, studentima fakulteta, prodavao kompakt diskove na kojima se nalazila obavezna literatura, neophodna za polaganje ispita na drugoj, trećoj i četvrtoj godini studija, za predmet koji on predaje i ispituje.

Osumnjičeni se tereti da je diskove prodavao tako što bi se studenti najavili telefonom, a potom mu u njegovom stanu predavali novac, nakon čega bi im on, odmah ili u svom kabinetu na fakultetu, upisivao ocene bez obaveze da polažu ispit, te na taj način iskoristio svoj službeni položaj i prekoračio granice službenog ovlašćenja, u nameri da sebi pribavi korist u iznosu od oko 5.370 evra.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Povezane vesti