018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Profesor sa „Stenforda“ predaje na Medicinskom fakultetu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Medicnski fakultet u Nišu dobio je još jednog gostujućeg profesora. Eminentni profesor „Stenforda“ u Kaliforniji, stručnjak u oblasti interne medicine, tačnije kardiologije, Filip Tsao održao je svoje prvo predavanje studentima medicine u Nišu. Govoreći o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja kardiovaskularnih oboljenja, profesor Tsao istakao je i mogućnost proširenja saradanje sa našim fakultetom i usavršavanja studenata u Kaliforniji.

 

Prof. dr Filip Tsao sa „Stenford“ univerziteta jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti ateroskleroze i moderne dijagnostike korišćenjem proteomikom ustanovljenih biomarkera. Svojim predavanjima i stručnim saznanjima, kako ocenjuju na fakultetu, značajno će unaprediti nastavu. Za ovo angažovanje, stručnjak iz Kalifornije dobio je i sertifikat niškog Medicinskog fakulteta.

Profesor Tsao je i dobitnik brojnih nagrada i priznanja u Americi. Prihvatio je da školuje kadrove niskog Medicinskog fakulteta i doprinese razvoju naučnog i stručnog rada ovog fakulteta.

 

Ch: Tsao

 

Profeor Tsao vec ima i jednog doktoranda, nekadasnjeg studenta medicinskog fakulteta u Nisu. A pored Nisa odrzao je predavanja i u Beogradu I Novom Sadu.

 

Povezane vesti