018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prof. Dr Zoran Radovanović:”Smanjene liste čekanja na operacije” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Prošle godine investirano je 250 miliona dinara, a ove godine nastavlja se investicioni ciklius i izgradnja novog kliničkog centra. Sa klinikom za transplantaciju i kardiovaskularnu hirurgiju, koja već uveliko radi, smanjene su liste čekanja na operacije najtežih srčanih i bubrežnih bolesnika,kaže prof. Dr Zoran Radovanović, generalni direktor Kliničkog centra Niš.
Nedostatak novca i odgovarajućih kadrova osnovni su problemi sa kojima se poslednih godina suočava klinički centar Niš. I pored besparice i manjka kvalitetnih lekara specijalista, u kliničkom centru Niš se preraspodelom i preuzimanjem lekara rešava ovaj nedostatak. Pored toga, uz pomoć donatora, nabavljena je skupa medicinska oprema, kaže direktor Radovanović. Nova klinika za transplantaciju i kardiovaskularnu hirurgiju kompletirala je tim lekara koji svakodnevno obavljaju komplikovane hiruške zahvate: transplantacije bubrega i operacije na otvorenom srcu.
Radovi na izgradnji novog urgentnog kliničkog centra brzo napreduju. Zahvaljujući saradnji sa resornim ministarstvom, priprema se tim lekara i medicinskog osoblja koji će raditi u ovoj kapitalnoj ustanovi srpskog zdravstva, kaže Radovanović.
Klinički centar Niš ima 3000 zaposlenih a prošle godine zaposleno je 90 radnika od kojih je 21 lekar 59 medicinskih sestara.

Povezane vesti