018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prof. dr Bill Silcock u Nišu promoviše mogućnosti “Periscope” aplikacije

Od:
Komentari: isključeni

Aplikacija za prenos videa uživo u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta na planeti sada je dostupna i na Androidu. Korisnici za nekoliko dana preuzeli su je preko 10 miliona puta i predstavlja novitet u online novinarstvu.
Tim povodom u Nišu gostuje američki profesor dr Bill Silcock sa državnog Univerziteta u Arizoni. On će u tri dana edukovati srpske novinare o novim novinarskim aplikacijama.

Periscope za mobilne telefone omogućava prenos video snimaka sa bilo kog mesta u bilo koje vreme. Potrebno je samo da se aplikacija aktivira i započne prenos. Oni koji ga budu pratili mogu da komuniciraju jedni s drugima putem četa, a “Periscope” ima listu aktivnih prenosa i onih koji se mogu pogledati nakon što je prenos uživo završen. Najznačajnija opcija “Periscope” aplikacije je što jednim klikom omogućava deljenje striminga uživo na povezan Twitter nalog. Na Twitteru se pojavljuje link, na koji se klikom aktivira prenosu uživo kroz “Periscope” na toj društvenoj mreži. Koliko je ova aplikacija popularna i da li će doneti promene u novinarstvu govorio je americki profesor u Jutarnjem program NTV-a.
Iako u eri mobilnih telefona i tehnolgija svaki građanin može biti reporter društvu su neophodni profesionlaci koji poznaju etički kodeks i koji su dobri selektrori i čuvari istine u izobilju infomracija.
Dr Bill Silcocok je u Nišu naredna tri dana i obučavaće srpske novinare u Media centru o novim aplikacijama koje pomeraju granice komunikacije između ljudi.