018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Probna proizvodnja već u aprilu? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić potpisao je danas sa predstavnicima Kompanije „Džonson elektrik“ protokol koji će omogućiti da fabrika u severnoj radnoj zoni bude priključena na elektroenergetski sistem. Kada ta obaveza Grada bude ispunjena, steći će se uslovi – prema planovima već u aprilu, da kompanija iz Hong Konga započne probnu proizvodnju.

Ono što je najvažnije – 250 Nišlija do kraja godine počinje da radi u ovoj fabrici, a kako je prilikom potpisivanja protokola ocenio gradonačelnik Perišić, namera menadžmenta grada je da Niš ponovo postane industrijski centar ovog dela Srbije.

Polaganjem visokonaponskog kabla od 4 kilometra, Grad će ispuniti svoj deo dogovora – kako bi u niškoj fabrici „Džonson elektrik“ mogli da započnu probnu proizvodnju delova za autoindustriju i to već u aprilu.

Kako su u Nišu najavili predstavnici kompanije iz Hong-konga, masovna odnosno regularna proizvodnja krenuće već u oktobru, a do kraja godine ukupno 250 radnika biće za mašinama. Do 2016, u planu je upošljavanje ukupno 1000 radnika.

Investicija „Džonson elektrika“ u proizvodnju u Nišu “teska“ je 25.000.000 dolara, kažu predstavnici kompanije, uz to da im je namera da u Nišu proizvedu više od 20.000.000 pokretnih delova za potrebe najprestižnijih predstavnika svetske autoindustrije.

Povezane vesti