018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Problemi stanovnika Šljake

Komentari: isključeni
Tagovi:

Veliki broj građana iz naselja Šljaka obratio se Niškoj televiziji sa pritužbom da se tokom letnjih meseci često dešava da nemaju vodu. U Vodovodu kažu da je problem nastao prilikom izgradnje mreže, jer njima nisu dostavljeni podaci o vrsti i kvalitetu korišćenog materijala, koji su se pokazali kao loši. Zbog toga je potrebna komplektna rekonstrukcija mreže.

Problem sa nestašicom, kažu meštani, nastao je još pre desetak godina, kada je ta mreža i napravljena. Zato tokom letnjih meseci svakodnevno brinu o tome hoće li imati vodu, jer je u tom periodu više nema nego što je ima. Iako ekipe Vodovoda redovno saniraju kvarove, to nije trajno rešenje, jer kvarovi iznova nastaju. U ovom naselju živi i veliki broj porodica sa malom decom, što dodatno pogoršava situaciju, jer vode nema onda kada je i najpotrebnija – na 40 stepeni.

U Vodovodu kažu da prilikom izgradnje njima nije prijavljen koji je materijal korišćen, te da ne mogu da odgovaraju za njegov kvalitet. U ovom trenutku mogu samo da saniraju kvarove, a rešenje bi bila izgradnja nove mreže, o čemu su već obavestili nadležne gradske institucije.

Meštani naselja Šljaka se nadaju da će neko čuti njihov apel za pomoć, jer traže ono najosnovnije – vodu.

Povezane vesti