018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Problemi niške Hitne pomoći uskoro rešeni (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Problemi sa blokadom računa niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, uskoro bi trebalo da budu rešeni, kažu u rukovodstvu ove ustanove. Ističu da je Grad priskočio u pomoć i da će sredstvima iz budžeta biti namirena potraživanja radnika stomatološke službe, zbog koje je i račun u blokadi. Uprava Zavoda dodaje i da je, pored blokade, stanje normalno, i da ni u jednom trenutku usluge i pomoć koju pružaju nisu bili dovedeni u pitanje.

Račun Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u blokadi je gotovo mesec i po, ali kako nadležni tvrde, izvesno je da će račun vrlo brzo biti odblokiran. Dugovanje je nastalo zbog nemogućnosti Zavoda da redovno izmiruje obaveze prema stomatološkoj službi, ali ističu da će taj problem uskoro biti rešen.

I pored blokade, Hitna pomoć normalno funkcioniše, i nije bilo nikakvog zastoja, a to se, kako kažu lekari, nikada neće ni dogoditi.

Na sajtu Narodne banke Srbije stoji da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć u blokadi za 5.534.452 dinara, a podsećamo, Grad je doneo odluku da pomogne sa 10.000.000 .

Povezane vesti