018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Problem „dece ulice“ Centar za socijalni rad rešava urgentno

Od:
Komentari: isključeni

U nišu nema dece koja nemaju krov nad glavom, jer se Centar za socijalni rad takve slučajeve rešava urgentno, kaže direktor Zoran Jović. Hladnoća i zima, dodaje, najviše škodi ljudima koji žive u neadekvatnim uslovima, te tako apeluje na sve Nišlije da, ukoliko primete neki ovakav slučaj, to prijave Centru za socijalni rad.

Nezbrinute dece u Nišu nema, a sve slučajeve gde roditelji deci nisu obezbedili osnovne uslove za život centar za socijalni rad rešava urgentno navodi direktor ove ustanove Zoran Jović. Kako kaže, deca koju srećemo na ulicama žive u svojim primarnim porodicama i nisu nezbrinuta.

Hladnoća i mraz najviše ugrožavaju starije sugrađane koji žive u hladnim domovima i neadekvatnim uslovima, kaže Jović. Centar je spreman da u svakom trenutku pomogne ugroženim Nišlijama, ali je za to neophodna saradnja građana, koji takve slučajeve moraju da prijave.

Jović podseća da narodna kuhinja radi bez problema i da svakodnevno ima oko 1000 korisnika a obroci se dele na 12 različitih punktova u gradu.