018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Privodi se kraju postavljanje sigurnosnih kamera na “Pevcu” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na raskrsnici kod Crvenog pevca u toku su radovi na postavljanju konstrukcija sa sigurnosnim kamerama, koje će obezbediti bolju kontrolu saobraćaja i manje nezgoda. Ovi savremeni video uređaji beležiće vozače koji prolaze kroz crveno svetlo na semaforu, a novac od saobraćajnih prekršaja biće utrošen za obnovu saobraćajne signalicacije i rekonstrukciju gradskih ulica. Investicija je vredma 6,2 miliona dinara a rok za završetak svih radova je 20 jul.
Osnovni cilj i namena novih sigurnosnih kamera koje se postavljaju na raskrsnici ulice Doktora Zorana Đinđića i bulevara Vojevode Mišića jeste pre svega veća bezbednost saobraćaja, a to znači manje saobraćajnih nezgoda sa povređenim učesnicima i materijalnom štetom. Nadležni žele da na ovaj način pomognu saobraćajnoj policiji u identifikaciji nesavesnih vozača koji ne poštuju propisene i ne prezaju od prolaska kroz crveno svetlo.
Na predstavke mnogih građana koji žive u ovom delu grada da je stub sa nosećom konstrukcijom postavljen na delu trotoara koji je predviđen za kretanje slepih i slabovidih, većnik Zdravković kaže da nije bilo velikog izbora prilikom izvođenja građevinskih radova.
Posle raskrsnice na Crvenom Pevcu, sigurnosne kamere biće postavljene i na raskrsnici kod Ureda, tender za prikupljanje ponuda biće rapisan septembra ove godine.