018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pritvor saučesnicima Marka Milićeva

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za šest osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva, koji se sumnjiče da su mu pomogli nakon što je, kako se sumnja, 25. jula svojim vozilom „mini kantrimen“ na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva, nakon saslušanja osumnjičenih koje je počelo sinoć i završeno je tokom noći. Zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo pritvor je određen Brartislavu Vesoviću, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva, Boris Pavlović.

Zbog opasnosti da bi mogli da utiču na svedoke pritvor je određen Bojani Petrović, Nikoli Lepenu, Dani Manevski, Tamari Bogdanović i Milici Novaković, dodao je tužilac.

Taksisti Saši Jankoviću pritvor određen u ponedeljak, a za Milićevim je sinoć raspisana je crvena Interpolova poternica, kako bi bio uhapšen gde god da bude identifikovan. On se traži i na ime Marko Milićev i na ime Marko Marković, jer se sumnja da koristi dva pasoša.

Milićev se nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta letom za Istambul u 12:25h, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu.

Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim autom „katrimen“ usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u “kantrimenu” kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati. Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo – pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

(Tanjug)

Povezane vesti