018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pritvor do 30 dana za funkcionere Gradske toplane

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kako je potvrđeno NTV-u iz Višeg suda u Nišu, pritvor do 30 dana  određen je aktuelnom i prethodnom direktoru Gradske toplane Slobodanu Maksimoviću i Milutinu Iliću, kao i internoj revizorki J. J. 

Podsetimo, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i time oštetili budžet grada za više od 11 miliona dinara, niška policija prekjuče je uhapsila direktore Gradske toplane.

Oni se terete da su kao odgovorna lica od sredine novembra 2012. do kraja aprila 2014. omogućili investitoru “Urban 018“ priključenje objekta u Jugovićevoj ulici u Nišu na sistem daljinskog grejanja, bez plaćanja taksi za gradsko građevinsko grejanje i toplifikaciju. Osim toga, oni se sumnjiče i da su investitoru “Almar Gradnja“ od kraja oktobra 2013. godine do kraja aprila 2014. godine, omogućili priključenje objekta u Jablaničkoj ulici u Nišu.

Procenjuje se da su na ovaj način su osumnjičeni oštetili budžet Grada Niša za više od 11,4 miliona dinara. Zbog toga, kako je rečeno u policiji, postoji osnovana sumnja da su zloupotrebili službeni položaj. Po isteku mere zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

Povezane vesti