018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pritužbe građana na rad kontrolora u gradskom prevozu (VIDEO)

Nakon pritužbi građana na ponašanje kontrolora u gradskom prevozu, direktor Direkcije za javni prevoz Grada Niša Saša Petronijević poziva sve nezadovoljne putnike da prijave neprijatnost. Prijave razmatra posebna komisija, a ukoliko se utvrdi da je do povrede Pravilnika došlo, zaposleni se kažnjava umanjenjem plate.
Nišlija Dragan Marinković se Niškoj televiziji obratio elektronskim putem, nezadovoljan ponašanjem kontrolora u autobusu koji vozi na relaciji Ćele-kula – 9. maj. Navodi da je njegova supruga zakasnila na posao, jer je autobus stajao dok je kontrola pregledala karte, a na pomen da radi u “Juri” doživela je, navodi se u mejlu, ponižavanje kontrolora. U Direkciji za javni prevoz Grada Niša kažu da su otvoreni da saslušaju sve nezadovoljne putnike i, ukoliko ima osnova za to, kazne odgovorne.
Marinković se u svom pisanom obraćanju NTV-u pita da li kontrolori prolaze lekarske preglede pre nego što dobiju posao? Toliko detaljno se u selekciju kadrova ne ide, ali su zaposleni dužni da se drže Pravilnika koji propisuje ljubaznost prema putnicima, napominje prvi čovek Direkcije za javni prevoz.
Najviše pritužbi dolazi zbog neljubaznosti konduktera i vozača i usled kašnjenja autobusa. Ukoliko se utvrdi da se neko od zaposlenih ponašao suprotno Pravilniku, biće mu umanjena plata, napominje Petronijević.

Povezane vesti

  • Zini da ti kažem

    Takodje i ja sam imao neprijatno iskustvo sa kontrolorkom. Gospođa je toliko neprijatna i puna sebe da je to strašno. Za sve pare me je izvredjala i ponizila pred ostalim putnicima za nekih 2-3 minuta. Naravno, zbog vređanja ja sam zvao policiju ali dotičnoj ni njihovi pokušaji smirivanja nisu pomogli. Moja majka je otišla da prijavi slučaj, da bi oni iz direkcije kasnije njoj napunili glavu kako sam ja njoj pretio, kako sam dotičnoj pretio i zamahivao rukom i vredjao. Moja majka je poludela, zato sto su od komarca napravili magarca. Sutra dan kada se vratila da dostavi prijavu, načula je jedan deo sastanka direktora kontrole, koji je izjavio sledeće: ˝Mi smo morali da napumamo priču, jer bi naša koleginica zbog ovoga dobila otkaz˝.

  • Sta reci…

    Da, vrlo su neljubazni i bahati pre svega. Ponasaju se kao da poseduju autobus, a prema ljudima koji se voze u njemu kao da su kriminalci. Tome doprinosi i komunalna policija, i kada tako svi zajedno udju u autobus izlgedaju beskrajno smesno! Da li je komunalna policija zaista neophodna u autobusima javnog gradskog prevoza?
    I da, sa kojim pravom zaista zadrzavaju autobus dok pregledaju karte? U ponedeljak su takodje na liniji Cele Kula-9.maj, polazak u 23:15, napravili pometnju, tacnije zena kontrolor koja se vrlo drsko raspravljala sa putnicom koja je skrenula paznju na neprimereno zadrzavanje autobusa. Putnica je rekla da nemaju prava to da rade i da je to jako neodgovorno jer autorbusi kasne, a nevaspitana kontrolorka je drsko odgovorila kako ce uskoro po novom pravilniku to moci da rade, dakle i kontorolori ce mahati jos jednim papirom koji im dozvoljava da se ponasaju kao veliki autoriteti…
    Pa se pitam, dokle ide vise ova ljudska glupost i bezobrazluk, i sta je potrebno da se desi pa da uvide da ljudi pucaju svakog dana sve vise zbog toga sto svako moze da ih zavitlava kako i gde stigne… Tuga jedna stvarno…