018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pripreme za primenu novog zakona pri kraju (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Od prvog marta bi trebalo da se krene sa kompletnom primenom dopunjenog Zakona o planiranju i izgradnji, usvojenog početkom decembra. To znači da će građani moći da na samo jednom šalteru za najduže četiri nedelje dobiju sve potrebne dozvole. Do tada su za službenike predviđene prezentacije izmena pomenutog zakona, kako bi ga što efikasnije sprovodili u praksi. U Nišu će se za 30 lokalnih samouprava iz pet okruga jugoistočne Srbije, prezentacija održati u četvrtak u hotelu Aleksandar.
Iako zvuči gotovo neostvarivo da je u Srbiji moguće pribaviti potrebne papire za manje od mesec dana, od 1. marta, kada se u potpunosti kreće sa primenom dopunjenog Zakona o planiranju i izgradnji, to će morati da se obavi za 28 dana. U niškoj Upravi za planiranje i izgradnju kažu da su potpuno spremni da pređu na novu proceduru i napominju da se poslednje pripreme za primenu privode kraju.
Dobra volja da se dozvole izdaju u predviđenom roku, u Upravi za planiranje i izgradnju uveravaju, postoji. Oni, međutim, nisu jedini od kojih ta brzina zavisi.
Do prvog marta će se održati serija prezentacija širom Srbije na kojima će nadležni iz Ministarstva građevine službenicima zaduženim za izdavanje dozvola pojasniti zakonske odredbe. Olakšicu razumevanju Zakona daju i pravilnici koji dodatno uređuju pomenutu oblast.

Povezane vesti