018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Priprema toplih obroka ipak od septembra (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Gradsko veće je usvojilo rešenje o prihvatanju učešća u sufinansiranju projekta Narodna kuhinja. To znači da će Grad biti partner Crvenom krstu kada je reč o ovom vidu socijalne zaštite. Potpisivanje ugovora očekuje se sledeće nedelje, a kako je najavljeno, priprema toplih obroka počeće najranije u septembru.

Iako je bilo najavljeno da bi priprema toplih obroka trebalo da počne tokom leta, to se najverovatnije neće dogoditi. Prema rečima zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, ispostavilo se da i Crveni krst mora da prođe proces javne nabavke, što će produžiti proceduru za još sigurno dva meseca. Ipak, kako ističe, ovaj vid saradnje je trenutno najbolji način za korisnike, jer će usluga trajati cele godine, a Grad će uspeti da uštedi i do petnaest miliona dinara.

Načelnica Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu podseća da su za sve korisnike, oko 2.500 njih, obezbeđeni paketi hrane. A o tome koja će biti zaduženja Grada u partnerskom odnosu sa Crvenim krstom znaće se posle potpisivanja ugovora naredne nedelje.

Slavković se tokom sednice osvrnuo na to da mnogi ugostitelji u gradu ne poštuju kvadraturu koja im je dodeljena za postavljanje letnjih bašta. Zbog toga je, kako kaže, bilo neophodno doneti plan razmeštaja bašta ugostiteljskih objekata. To će, dodaje, omogućiti bolju kontrolu i veću naplatu. A ukoliko ugostitelji nastave da krše propise, biće doneta odluka o rigoroznim kaznama.

Gradsko veće usvojilo je i Nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu u oblasti pružanja usluga gradskog i prigradskog prevoza. Osim toga bilo je neophodno, po zahtevu Ministarstva finansija, da se usvoji i nova odluka o pružanju pomoći za poplavama ugrožena područja. Nova odluka nalaže da ovaj akt mora da usvoji i Skupština grada, a pomoć, u vrednosti od deset miliona dinara, biće isplaćena iz nenamenskog transfera koji Grad dobija od države.

Povezane vesti