018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pripadnici 3. brigade Kopnene vojske se vratili iz Libana (VIDEO)

Komentari: isključeni

Pripadnici pešadijske čete Treće brigade Vojske Srbije vratili su se jutros iz multinacionalne misije iz Libana, gde su bili od 5. novembra prošle godine, a u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu dočekali su ih rodbina, prijatelji i starešine brigade.

Komanndant Treće brigade, brigadni general Želimir Glišović rekao je da se iz međunarodne misije UNIFIL vratila do sada najbrojnija pešadijska formacija u istoriji Srbije, od 130 pripadnika među kojima je bilo i 10 žena.

Pešadijska četa u Libanu bila je angažovana u sastavu španskog kontigenta, a za svoj rad dobila je pohvale komande misije. Jedan broj starešina i vojnika je i odlikovan.

Trenutno se u međunarodnim misijama nalazi 214 pripadnika Vojske Srbije, a do kraja godine ce taj broj biti povećan u skladu sa odlukom Narodne skupštine.

Srbiji je ponudu da oko 40 pripadnika medicinskog osoblja bude upućeno u Centralnoafričku Republiku, a u toku su pripreme tima za učešće u misiji EU za zaštitu brodova, koji će nastaviti posao koji je započeo naš tim na takvim zadacima i koji se vratio aprila ove godine, rekao je Pajović. Pripadnike Treće brigade zamenili su pripadnici Druge brigade Vojske Srbije koji su juče otputovali za Liban.

Povezane vesti