018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prioriteti – zapošljavanje, sport i kultura (VIDEO)

Komentari: isključeni

Kako pomoći mladima, kako ih skloniti sa ulica i uposliti, uz smanjeni budžet od januara 2014 – neka su od pitanja na koja su odgovore tražili članovi Saveta za mlade, predstavnici Grada, Kancelarije za mlade, nevladinih organizacija. Na zvaničnoj sednici Saveta za mlade u Skupštini grada radilo se na planiranju budžeta za narednu godinu, a prioriteti su zapošljavanje mladih i više sportskih i kulturnih aktivnosti.

Budžet za mlade u protekloj godini iznosio je skoro šest miliona dinara. Njime su raspolagali Uprava za omladinu, sport, obrazovanje i kulturu i Kancelarija za mlade grada Niša. Od januara 2014. godine kasa će biti umanjena za 30%. Kako sa manje para završiti sve što je planirano – o tome se raspravljalo na sednici Saveta za mlade.

Grad, zbog krize, i ne može mnogo direktno da pomogne u zapošljavanju, ali može na druge načine.

Kancelarija za mlade od ukupnog budžeta raspolaže sa 90%, a sav novac namenjen je projektima koje izrađuju i sprovode mladi. Budžet od ove godine nije potrošen, a kad će već biti manje novca 2014, koordinator Kancelarije predlaže raspodelu novca.

Na sednici je bilo reči i o izradi Lokalnog akcionog plana, koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine. Ovaj zvanični dokument definisaće aktivnosti i planove za bolji položaj niške omladine.

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti