018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prioritet – bolji uslovi života ugroženih Nišlija

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tokom proteklih godinu dana, gradska vlast posebno se posvetila stvaranju boljih uslova života za socijalno ugrožene Nišlije, za šta je iz budžeta izdvojeno sedamdeset tri miliona dinara više nego ranijih godina.

Boljem životu u gradu doprinosi i razvoj poljoprivrede, rešavanje komunalnih problema, kao i poboljšanje uslova u školstvu, zdravstvu i saobraćaju.

Sredstva u budžetu namenjena za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu veća su za 15 odsto, dok su izdvajanja za poljoprivredu povećana za 70 miliona dinara. Najviše para izdvojeno je za nabavku bebi-paketa i ponovo pokretanje Narodne kuhinje.

Aktivno se radilo i na zaštiti od poplava  i vremenskih nepogoda, a u narednom periodu radiće se i na podizanju energetske efikasnosti, pre svega u školama. Biće rešen i dugogodišnji problem gradske deponije, a Nišlije uskoro očekuje i novi prinicip rada javnog gradskog saobraćaja. Poseban akcenat bio je na ubrzanju administrativnih procedura, kako bi se potencijalnim investitorima olakšalo poslovanje. Radilo se i na podizanju opšte bezbednosti u gradu, a jedan od prvih koraka bilo je postavljenje načelnika policije posle 3 godine. Time su stvoreni uslovi za borbu protiv kriminala i korupcije, a već su pokrenuti postupci, čiji se epilog očekuje do kraja godine.

Povezane vesti