018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prinudna naplata za 100.000 dužnika za struju

Komentari: isključeni

Privredno društvo „EPS Snabdevanje“ pokrenulo je postupak prinudne naplate prema svim dužnicima iz kategorije domaćinstava koji imaju dug za utrošenu električnu energiju zaključno sa novembrom 2013. godine.

Predmeti za prinudnu naplatu raspodeliće se do kraja ove nedelje i to po slučajnom rasporedu, pri čemu će svi registrovani izvršitelji dobiti podjednak broj predmeta i na transparentan način. Time je u postupku dodele predmeta obezbeđena ravnopravnost svih izvršitelja na teritoriji sedišta „EPS Snabdevanja“.

Bez obzira na visinu duga, dužnici će, dodaje se u saopštenju, pored iznosa duga i zakonom određene kamate imati obavezu da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara, a za veća dugovanja obračunavaju se po skali koja je propisana i objavljena u Službenom glasniku RS.

„EPS Snabdevanje“, takođe, želi da obavesti javnost, ističu u tom privrednom društvu, da se u skladu sa prestankom važenja Zakona o radiodifuziji i stupanjem na snagu Zakona o javnim medijskim servisima, mesečna RTV pretplata ne naplaćuje počevši od avgusta 2014. godine. Uplate za RTV pretplatu po zaduženju za jul kupci će moći da izmire na dosadašnji način samo do izlaska novog obračuna za avgust.

Na računu za avgust, koji će građani dobiti početkom septembra, naći će se obaveštenje o stanju duga za RTV pretplatu, kao i broj računa Javnog medijskog servisa Radio televizije Srbije, na koji će građani moći da izmire svoja eventualna zaostala dugovanja. To znači da od dana dobijanja računa za električnu energiju za avgust, sav novac koji kupci uplate odlazi samo na izmirenje obaveza za električnu energiju, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

 

Povezane vesti