018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Primoravala decu na prosjačenje

Jedna žena iz Aleksinca privedena je zbog sumnje da je svoju i tuđu decu primoravala na prosjačenje, saopštila je niška policija. U drugom slučaju, tokom jučerašnjeg dana uhapšena su i dva muškarca iz istog mesta, zbog izazivanja panike u Osnovnom sudu u Nišu.

Majka koju terete da je, najpre, svoju decu, ali i jednu rođaku, primoravala da prose, stara je 37 godina i iz okoline je Aleksinca. Sumnja se da je svoju maloletnu decu starosti devet i sedam godina, ali i šestogodišnju rođaku, koja je živela kod nje, prisiljavala na prosjačenje na ulicama Niša. Krivično delo, za koje postoje osnovi sumnje u ovom slučaju jeste trgovina ljudima. Zbog svega ovoga, žena sa inicijalima S. S. lišena je slobode i privedena istražnom sudiji na saslušanje. Potom je puštena da se brani sa slobode, ali su joj deca ipak oduzeta i zbinuta od strane Centra za socijalni rad u Aleksincu, potvrdila je policija.

Takođe, dvojica Aleksinčana privedena su juče zbog lažnih prijava da je u niškom sudu postavljena bomba. Naime, sumnja se da su dvadesetšestogodišnji Boris Đ. i deset godina stariji Ljubiša J. 11. aprila u četiri navrata telefonom pozivali dežurnu službu Policijske uprave u Nišu i lažno prijavljivali bombu u Osnovnom sudu. Operativnim radom otkriveni su vinovnici, i uz krivičnu prijavu, oni će biti saslušani kod istražnog sudije, kažu u policiji.

Povezane vesti

  • Ранко Тодоровић

    Па ми живимо у Рају, када су гладни шта да раде????
    Да убијају за паре или да се убију због Часног Суда????