018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Primedbe danas, liste želja 26. juna

Komentari: isključeni

Objavljeni su preliminarni rezultati male mature. U Školskoj upravi u Nišu kažu da je sve prošlo bez većih problema. Tokom dana đaci i roditelji podnosili su primedbe, a zvanična lista, sa konačnim brojem bodova biće objavljena 25. juna. Ministarstvo prosvete juče je na sajtu objavilo I drugu dopunu konkursa u kojem su promenje pojedine šifre zanimanja. U niškim srednjim školama ima 400 mesta više nego budućih srednjoškolaca.

- Niški osnovci nisu varali na prijemnom za upis u srednje škole, ali jeste  bilo neprijatno zbog velike vrućine i odlaganja ispita. Primedbe na rezultate prikupljamo, ali svi će biti upisani - ovo je prvi komentar Živomira Jovanovića, načelnika Školske uprave Niš, posle male mature.

Ministarstvo je u četvrtak na sajtu mpn.gov.rs objavilo drugu dopunu konkursa za upis u srednje škole. Prva je objavljena početkom meseca. Njima su u nekim školama, pojedina zanimanja prestala da budu ogledna. Izmenjene su i šifre nekih obrazovnih profila, a među njima su i odeljenja u niškim školama „Mija Stanimirović“, Škola mode i lepote, Ugostiteljsko turistička i Građevinsko-tehnička. Lista želja se popunjava u školi sa nastavnicima 26. juna. Ko nije polagao prijemni sada, imaće drugu šansu.

Za one koji su sad polagali prijemni, upis je 7. jula. U Nišu je malu maturu polagalo 5135 osmaka. Čeka ih 20 srednjih škola.

 

 

Povezane vesti