018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prilika za maturante srednjih škola da upoznaju Pravni fakultet

Od:
Komentari: isključeni

Dan otvorenih vrata na Pravnom fakultetu u Nišu, bio je prilika za srednjoškolce koji su zainteresovani za studije prava da se bliže upoznaju sa ovom visokoškolskom ustanovom. U razgovoru sa profesorima i asistentima, buduću brucoši mogli su da saznaju sve o pravnom fakultetu i budućim studijama. Od priprema za prijemni ispit, budućih ispita, uslova studiranja i prostorija u kojima se održavaju predavanja i vežbe, do mogućnosti za zaposlenje.
Dan otvorenih vrata na fakultetu namenjen je maturantima niških gimnazija i srednjih škola, ali i onima iz unutrašnjosti, koji su se opredelili za pravnički poziv.
Diploma pravnog fakulteta u Nišu jedna je od najrespektabilnijih na niškom univerzitetu. Ona nudi mogićnosti daljeg usavršavanja na master i doktorskim studijama, ali i polaganje pravosudnog ispita uz odgovarajući pripravnički staž.
Na taj način mladi pravnici relativno lako i brzo dolaze do stalnog zaposlenja.
Đorđe Petrović je potpredsednik Studentskog parlamenta na Pravnom fakultetu. U direktorm kontaktu sa budućim brucišima on se potrudio da im objasni sve što ih zanima. Od prijemnog ispita, nabavke neophodne literature, predavanja, vežbi, do polaganja prvih ispita.
Srednjoškolci koji su propustili Dan otvorenih vrata na pravnom fakultetu u Nišu, a zainteresovani su za upis, sve informacije mogu dobiti na sajtu www.prafak.ac.rs