018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prilaz školi preorao vlasnik parcele (VIDEO)

Deo atarskog puta koji je nedavno napravljen, a koji vodi ka zadnjem prilazu dvorišta škole “Kralj Petar Prvi “ u Pasi poljani, pre nekoliko dana preorao je vlasnik parcele kroz koju taj seoski put prolazi. Taj čin izazvao je burne reakcije meštana ovog niškog naselja i direktora lokalne škole, ali i vlasnika preorane parcele, koji od nadležnih zahteva da reše problem njegovog preostalog komada zemlje.

Ovim seoskim putem dnevno prođe preko stotinak dece iz Pasi poljane koja pohađaju osnovnu školu Kralj Petar Prvi. Ovaj put je, zbog sigurnosti i bezbednosti dece nedavno i sređen i adaptiran za tu namenu. I prolazilo se tu bez problema i opasnosti od automobila koji jure. Sve do pre nekoliko dana dok jedan deo atarskog puta nije preoran.

Dovijanje prilikom prelaska ove oranice i kaljave cipele đaka osnovaca iz Pasi poljane i meštana koji ovim putem prolaze, rezultat su nerešenih imovinsko pravnih odnosa vlasnika preoranog komada zemljišta Radomira Nikolića, i nadležnih, za koje kaže, da ni sam ne zna ko su.

U ovoj priči, indirektno je pogođena i škola, jer je, kako kažu u rukovodstvu, ovim postupkom ugrožena bezbednost đaka koji je pohađaju.

Vlasnik parcele Nikolić kaže da razume posledice ovoga, i da je nerado to učinio, ali zahteva od nadležnih da što brže reše ovaj problem.

U Direkciji za urbanizam i Direkciji za izgradnju grada koje su u ovom slučaju nadležne, kažu da su upoznati sa ovim problemom meštana Pasi poljane, i da će u najkraćem roku proveriti da li je moguće da Grad reši ovu imovinsko pravnu zavrzlamu. Navode da će u narednih nekoliko dana pregledati plansku i urbanističku dokumentaciju, i utvrditi da li postoji pravni osnov za izuzimanje tog parčeta zemlje koje se nalazi u privatnoj svojini, odnosno da li je predviđeno da tu bude napravljena ulica. Do tada, mališanima iz Pasi poljane ne preostaje ništa drugo nego da se nadaju suncu, ili da u đačkoj torbi sa sobom nose rezervni par cipela.

Povezane vesti

 • luka

  cao nnn

 • luka

  svaka cast

 • luka

  bravo joko

 • igor

  Covek je upravu! Ovaj „kalca007″ tropa ko kamenciki u limenu kovu.oni (vec) propali „tereni“ kostaju 410.000 €!!! I jos nedovrseni…onda neka nadju resenje i novac i neka isplate coveku NJEGOVO.

 • Milica

  Covek je samo skupio hrabrosti da odbrani svoje i zemlju koju su njegovi preci kupovali i ostavili, sto bi mnogi precutali i poklonili drzavi jer nemaju hrabrosti na ovakav korak kao sto je uradio Radomir… Takav smo narod , dozvoljavamo da svako gazi po nama … Radomire puna podrska i pokazite ostalima kako se brani svoje…

 • Milica

  Drzava je prvo trebala da resi pitanje te parcele pa da pravi put , covek je samo preorao svoje… U pravu je skroz , na njegovoj sam strani i sramota u kakvoj drzavi zivimo…

 • nnn

  Da li bi neko njemu dao tako, SVAKA CAST COVEKU, samo brani svoje, ovoj drzavi je sve malo, pa sad otimaju i od postenih ljudi!!! SRAMOTA

 • kalča007

  To samo može u zemlji Srbiji.šta bre njegova zemlja tj.njiva odakle mu ostalo od oca ,odakle njemu isto ostalo od oca a odakle njemu………. PA DALA MU DRŽAVA NA KORIŠĆENJE I ZATO PLAĆA POREZ NA IMOVINU,znači njiva je državna. Ma jok trebaju mi pare pa daj ću je preorem da zezam državu nebi li joj uzeo neku paru.

  • nnn

   Da li bi ti dao svoj deo nekom? Nemoj da pises ovakve gluposti, ovo je sramota sta ova drzava radi!