018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prikupljanje potpisa za preregistraciju URS-a

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U Nišu, ali i drugim gradovima širom Srbije u toku je prikupljanje potpisa za registraciju Ujedinjenih regiona Srbije, kao jedinstvene političke organizacije, u skladu sa zakonom. To znači da će URS iz političkog saveza prerasti u političku partiju.

Prikupljanje potpisa organizovano je na pet punktova u gradu. U URS-u očekuju da će do sutra prikupiti dovoljan broj potpisa, posle čega će krenuti formalni proces registracije. Ipak, ciljevi Ujedinjenih regiona Srbije ostaju nepromenjeni, a najveća pažnja će i dalje biti posvećena ravnomernom razvoju zemlje, kaže funkcioner URS-a Mihajlo Zdravković.

Da podsetimo, pre tri godine osnovan je politički savez nacionalnih, regionalnih i lokalnih udruženja, građana i pojedinaca nazvan Ujedinjeni regioni Srbije. Uvođenje sistemskih promena koje treba da omoguće približavanje institucija građanima, stvaranje uslova za ravnomeran razvoj svih regiona, obezbeđivanje prilike građanima da svoje predstavnike biraju direktno i da ti predstavnici štite njihove interese, glavna su načela ovog saveza, ali i buduće političke partije.

Povezane vesti