018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prijem za učesnike likovne kolonije u Sićevu (VIDEO)

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić primio je u Gradskoj kući ovogodišnje učesnike likovne kolonije „Sićevo“ i rukovodstvo Galerije savremene likovne umetnosti. Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je ovaj kulturni događaj jedan od najvažnijih brendova grada koji svake godine okupi najeminentnije umetnike.   

Prelep ambijent, gostoprimljivost, prirodno bogatstvo Niša i okoline, reči su kojima i ove godine umetnici opisuju ambijent likovne kolonije Sićevo. Za Milicu Lazarević i Gordanu Kazimirović Jankov, koje po prvi put borave u Sićevu, ovo iskustvo je, kako kažu, neprocenjivo.

- Zahvalna sam što mi se pružila prilika da zajedno sa starijim kolegama provedemo lepo vreme i da zahvaljujući njihovom iskustvu i mi učimo – kaže Milica Lazarević.

- Prvi put učestvujem u ovoj predivnoj koloniji, zaista sam zadovoljna onim što sam obišla i zadivljena sam ljudima, prirodnom lepotom i organizacijom - ističe Gordana Kazimirović Jankov.

Gradonačelnik Niša je razgovarajući sa današnjim gostima istakao značaj održavanja likovne kolonije koja je svojevrsni brend grada.

- Lepota koja postoji u okruženju našeg grada i lepota koju ovi ljudi prenose putem svojih dela je nešto što daje pečat kulturi grada i Sićevačka kolonija je nešto što treba da opstane – rekao je Perišić.

Na likovnoj koloniji, koju je davne 1905. god. u Sićevu osnovala Nadežda Petrović, boravi 13 umetnika, od kojih njih 12 prvi put učestvuje. Prema rečima selektorke Milice Todorović, u toku novembra biće organizovana i tradicionalna izložba slika nastalih u ambijentu Sićeva.

Povezane vesti