018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prijem za našeg predstavnika na Svetskom prvenstvu u skijanju

Komentari: isključeni

Najuspešniji skijaš Niša svih vremena, osamnaestogodišnji Mladen Pešić predstavljaće grad i zemlju na Prvenstvu sveta u alpskom skijanju, koje se u prvoj polovini februara održava u Šladmingu.
Njega i delegaciju koja putuje u Austriju, primio je predsednik SG prof. dr Mile Ilić i najavio podršku Grada svim mladim i talentovanim sportistima, prvenstveno kroz bolje uslove treniranja.

Učestvovanje Mladena Pešića, koji je proglašen za najuspešnijeg skijaša Niša ikada, na Svetskom prvenstvu, predstavlja najviši domet niškog alpskog skijanja. Ovaj mladi Nišlija, koji se skijanjem bavi već 11 godina, kaže da je spreman za susret sa najboljim skijašima na planeti.
Njegov uspeh značajan je za Niš i celu Srbiju, jer svet treba da zna koliko mladih talenata dolazi iz ovih krajeva, ali i koliku im podršku Grad pruža.

Konkretna promocija ovog sporta u Nišu može se obezbediti stvaranjem boljih uslova za sve zaljubljenike u skijanje, kako na profesionalnom tako i na rekreativnom nivou, na čemu Grad već intenzivno radi.

Nadmetanje najboljih skijaša sveta biće održano u prvoj polovini februara 2013. godine u Šladmingu u Austriji. Pozivom u Šladming Pešić se pridružio tandemu vanserijskih niških skijaša, u kojem su bili Marija Cenić i Veljko Zdravković.

Povezane vesti