018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prijem za najbolju matematičarku

Komentari: isključeni

Za Anđelu Šarković, osvajačicu zlatne medalje na matematičkoj Olimpijadi u Luksemburgu, jednu od četiri predstavnice naše zemlje na tom takmičenju, priređen je prijem u Skupštini grada Niša.

Učenica drugog razreda Gimnazije ,,Svetozar Marković“, Anđela Šarković, posle nekoliko dana od osvajanja zlatne medalje kaže da ni sama nije očekivala takav uspeh, ali ne krije veliko zadovoljstvo.

Anđela je učenica specijalnog matematičkog odeljenja ove niške gimnazije i do sada je učestvovala na brojnim međunarodnim takmičenjima i to ne samo iz matematike. Poslednje u nizu osvojenih priznanja je do sada i najvrednije. U pripremama za ovo takmičenje imala je pomoć profesora ove škole i saradnika, nekadašnjeg učenika Gimnazije „Svetozar Marković“. Prema rečima Direktorke ove gimnazije, Olge Dragojlović, Anđelin lični uspeh je i veliko priznanje za samu školu.

Na prijemu u SG koji je priređen za Anđelu, njene profesore i direktorku gimnazije, prof. dr Mile Ilić rekao je da Grad zbog loše finansijske situacije nije u prilici da u većoj meri novčano pomaže talentovane učenike, ali da na poboljšanju uslova i kvaliteta njihovog rada intenzivno radi.

Anđeli sada predstoji i takmičenje za plasman u olimpisjki tim, koji će učestvovati na takmičenju u julu. Još jedan učenik ove škole već je izborio mesto u tom timu, kao i učenik Gimnazije „Bora Stanković“.  U tom slučaju, polovina olimpijskog tima biće učenici niških gimnazija.

 

Povezane vesti