018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prijem za kanadskog ambasadora

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kanadski investitori, koji su na severu Srbije već započeli sa ulaganjima, zainteresovani su da svoje poslovanje u oblasti automobilske i farmaceutske industrije prošire i na ostatak zemlje, a posebno im odgovara Niš, rekao je, posle susreta sa ambasadorom Kanade u Srbiji, prvi čovek Grada.

Kanada je za Srbiju značajna, jer u njoj trenutno živi veliki broj Srba. To je šansa za Grad da, prezentacijom potencijala, dovede nove kompanije koje bi značile nova radna mesta i razvoj celog regiona, istakao je gradonačelik Niša prof. dr Zoran Perišić, posle sastanka sa ambasadorom Kanade u Srbiji, Romanom Vaščukom.

Niš je grad pun potencijala i to ne samo za investitore, već će saradnja biti proširena i na kulturu, turizam i obrazovanje. Vaščuk je ocenio da je ovo tek početak, i jedan u nizu sastanaka, a uskoro očekuje i konkretne projekte koji će povezati Srbiju i Kanadu.

U Srbiji su trenutno prisutne kanadske kompanije koje ulažu u oblast farmaceutske i auto-industrije, a Niš im, osim za ove oblasti, može ponuditi i druge mogućnosti, na zadovoljstvo Grada, ali i potencijalnih investitora.

Povezane vesti