018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prijem za delegaciju iz Žironda (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Povodom meseca Frankofonije u Gradskoj kući organizovan je prijem za delegaciju generalnog saveta Žironda. Niš je već ostvario dobru saradnju sa ovom francuskom regijom, naročito u oblasti kulture, istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Mart je u Srbiji i Nišu mesec Frankofonije, a u Gradskoj kući je ovim povodom organizovan prijem za delegaciju iz Žironda. Saradnja je već dogovorena, naročito u oblasti kulture, rečeno je na prijemu. Francuski i niški školarci takođe rade zajedničke projekte. Jedan od njih je i adaptacija književnog dela “Mali princ”, koju će Nišlije imati prilike da vide 21. marta u 13 sati u Narodnom pozorištu. Predstavu su pripremili francuski učenici sa đacima OŠ “Kralj Petar Prvi”.

Učenici srednje Muzičke škole su prošle godine posetili Žirond, gde su održali nekoliko koncerata sa francuskim vršnjacima. 20. marta u 20 sati u sali Simfonijskog orkestra održaće zajednički koncert džez i klasične muzike sa učenicima Muzičke škole iz Monsegira.

Sa Francuzima sarađuje i Nevladin sektor a zajednički projekti su ostvareni i u volonterizmu, rekao je gradonačelnik Perišić.

Povezane vesti