018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prijem za članove Udruženja za razvoj preduzetništva u gradskoj kući (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Grad je spreman da u okrivu svojih zakonskih ovlašćenja pomogne sve mlade ljude koji su odlučili da ostanu u zemlji i započnu sopstveni biznis.
Za početak, grad će se potruditi da u okviru restorana na aerodromu Konstantin veliki obezbedi kutak gde će mladi niški preduzetnici predstaviti svoje udruženje, kao i proizvodni program, istakao je gradonačelnik, prof. dr Zoran Perišić u razgovoru sa članovima niškog Udruženja za razvoj preduzetništva u gradskoj kući.

Predstavnike Udruženja za razvoj preduzetništva primio je u gradskoj kući gradonačelnik prof. Dr Zoran Perišić. Mladi ljudi koji su rešili da ostanu u svom rodnom gradu i započnu sopstveni biznis tište brojni problemi. Od nedostatka početnog kapitala, obuke i edukacije do pomanjkanja poslovnog prostora i marketinga. Grad je u ovom trenutku u mogućnosti da vrlo brzo obezbedi marketinški prostor Udruženju za razvoj preduzetništva.
Udruženje za razvoj preduzetništva osnovano je u Nišu 2013.godine. Za sada ima 35 a nezvanično čak 197 članova. Jedan od osnovnih ciljeva udruženja je da saradnjom sa institucijama, lokalnom samoupravom, nevladinim sekotrom i velikim kompanijama osnaže mala preduzeća i ohrabre mlade da započnu sopstveni biznis.
Radoš Krstić osnovao je kompaniju “Minstral” koja se bavi proizvodnjom tašni i novčanika od kvalitetnih materijala. Njegova firma zapošljava 4 radnika. On kaže da je prva godina bila teška, a druga još teža.
Ono što nedostaje mladim niškim preduzetnicima jeste promocija proizvodnog programa u zemlji i inostranstlvu. U tom smislu grad je spreman da preko Turističke organizacije pomogne Udruženju za razvoj preduzetništva i obezbedi mu učešće na domaćim i međunarodnim sajmovima, rečeno je na prijemu u gradskoj kući.