018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prijem za bicikliste

Komentari: isključeni

Grupa rekreativaca iz Niša, koji su biciklom prešli 570 kilometara, do Svete Gore i natrag, kažu, da je napor premali za duhovno i emotivno ispunjenje koje su doživeli ulaskom u Hilandar.

Prijem za njih priređen je u GO Pantelej, koja na ovaj način želi da promoviše sve vrste sportskih aktivnosti, a ne samo profesionalne.

Petorica prijatelja, koja u vožnji bicikala nalaze uživanje i rekreaciju, i jednom ili dva puta nedeljno zajedno voze uglavnom po okolini Niša, u godini jubileja odlučili su da pređu više od 500 kilometara i posete Svetu Goru i manastir Hilandar. Iskustva su, kažu, nezaboravna.

Krenuli su uz blagoslov niških sveštenika, i svuda su, kažu, bili srdačno dočekani. Poduhvat vredan pažnje podržala je GO Pantelej, koja je i donirala novac za obnovu ove srpske svetinje.

Ovaj mali klub prijatelja biciklista rekreativaca već u septembru planira nove pohode na dva točka. Samo, kažu, da je posle Hilandara, teško naći odredište koje će im dati snagu i volju sa kojom su krenuli put ove svetinje.

 

 

 

 

Povezane vesti