018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Preventivni pregledi zdravlja seoskog stanovnika (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U okviru akcije “Približimo se pacijentima“, preventivni pregledi stanovništva na seoskom području sprovedeni su u selu Pasi Poljana. Organizatori su bili Dom zdravlja i Gradska opština Palilula.

Lekari Doma Zdravlja proveravali su žiteljima Pasi Poljane nivo krvnog pritiska i šećera u krvi, i obvljali preglede srca i pluća. Posebno se insistiralo na pregledima starih i manje pokretnih pacijenata.

Lekari kažu da je i u ovoj sredini dominantna hipertenzija. Zabrinjava podatak da ima evidentiranih pacijenata i od 20 , a sa dijabetom tipa 2 i 35 godina.

Pasi Poljana ima oko 4.000 stanovnika, ambulante nema, pa je odziv akciji bio značajan.

Predsednik Opštine Palilula i direktor Doma zdravlja ističu da će u narednom periodu, pregledima seoskom području biti bolje organizovani.

Tokom dana preventivni pregledi organizovani su i u selima Bubanj i Suvi Do. Trinaestog jula akcija će biti nastavljena u selu Donje Vlase od 9 do 10, Berbatovu od 10 i 30 do 11 i 30, i u Vukmanovu od 12 do 13 sati. Dvadesetog jula ekipa Doma zdravlja biće u Lalincu i Krušcu, a 27. jula u selima Mramor i Mramorski potok, gde će žiteljima takođe biti omogućen besplatan zdravstveni pregled.

Povezane vesti