018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prestaje finansiranje RRA „Jug“

Komentari: isključeni

Od prvog jula prestaje finansiranje Regionalne razvojne agencije „Jug“, što znači da ona u budućnosti mora da bude samoodrživa, rekao je na godišnjoj skupštini direktor agencije Bojan Avramović. Ipak, kako ističe RRA je spremna za ovaj izazov, a najavljene su i brojne novine u poslovanju za narednu budžetsku godinu.

Iako je u prethodnom periodu bilo određenih propusta u radu, Skupština Regionalne razvojne agencije „Jug“ usvojila je izveštaj i završni račun za 2012. godinu. Direktor Bojan Avramović kaže da za jedan deo izveštaja odgovornost snosi prethodno rukovodstvo, ali da uprkos tome Agencija uspešno nastavlja da obavlja svoj posao. Jedan od prioriteta za naredni period biće realizacija projekta Regionalni centar upravljanja otpadom.

Agencija će kao i do sada biti ozbiljan partner lokalnim samoupravama za realizaciju projekata, čiji je cilj pokretanje privrede juge. To je, kako kaže Avramović, i regulisano strategijom razvoja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga. Ipak, neophodno je da i same opštine aktivno učestvuju u tom procesu, dodaje Avramović.

Avramović dodaje da je agencija spremna da na tržištu od 1. jula postane samoodrživa što će postići većim brojem projekata, redovnim uplatama članarina svih članica, ali i smanjenjem plata zaposlenih.

Povezane vesti