018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Presečen još jedan lanac krijumčarenja ljudi

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U organizovanoj akciji, službenici Policijske uprave u Nišu, noćas su presekli još jedan lanac krijumčarenja ljudi. Šestoro stranih državljana pronađeno je noćas, oko dva sata, kod isključenja sa auto puta „Niš-jug“, u automobilu „reno espejs“ registracionih oznaka Smederevske Palanke, kojim je upravljao 45-godišnji P. N. iz Trstenika.

Od šestoro državljana koji su ilegalno boravili u Srbiji, njih četvoro je iz Malija, 1 je iz Sirije i 1 iz Eritreje.

Takođe, utvrđeno je da se na automobilu “reno espejs” nalaze registarske tablice drugog vozila kao i da je važnost istih istekla u toku 2013.godine.

U isto vreme, na državnom putu broj 1, E-75, u kolovoznoj traci u pravcu Beograda, u visini trupalskih šuma, zaustavljen je automobil „Reno 19″ kruševačkih registracija, kojim je upravljao 28-godišnji M.M. iz okoline Kraljeva, a sa njim je u vozilu bio i 33-godišnji N.B. iz okoline Trstenika. Kako je saopšteno u policiji, osumnjičeni su se kretali vozilom ispred P.N. i obaveštavali su ga o prisustvu policijskih patrola na trasi kretanja.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, svim osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čijeg isteka će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo u Nišu.

Svi strani državljani su sprovedeni u Prekršajni sud u Nišu, gde su kažnjeni kaznom zatvora od po 10 dana i izrečena im je zaštitna mera udaljenje stranca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od 1 godine, nakon čega su sprovedeni u KPZ Niš.

U poslednja dva dana, policijski službenici Policijske uprave u Nišu, uhapsili su 5 osoba zbog istog krivičnog dela, a ukupno je pronađeno 33-oje stranih državljana, koji su ilegalno ušli na teritoriju Republike Srbije, saopšteno je iz policije.

Povezane vesti