018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prepuna izletišta u okolini Niša (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ljubitelji prirode su 1. maj proveli pored Nišave, na Kameničkom visu, Čegru i drugim brojnim izletištima. Naša ekipa zabeležila je kako su Nišlije provele međunarodni praznik rada.
Nišlije su obeležile prvi maj kao i svake godine, u prirodi. Neki su, uprkos kiši koja je padala prethodne noći, spavali pod šatorima, a drugi su pristigli jutros. Ipak, čini se da je ove godine bilo dovoljno mesta za sve.
Roštilj, krompir, sezonske salate, služe se u plastičnim tanjirima ili u lepinji. Različiti muzički žanrovi su se čuli sa svih strana, a bilo je i žive muzike. Izletnici su na Kameničkom visu mogli da kupe i poslastice, liciderska srca i šećernu vunu…a oni koji nisu bili previše siti, mogli su da uživaju i u kokicama. Trgovci su iskoristili ovaj dan i da nešto zarade.
Kao i obično, posle prvomajske trpeze ostane puno praznih flaša, plastičnih kesa, salveta, folije i ostalog đubreta. Ipak, izletnici kažu da ovo smeće uredno odlažu.
Izletnika je bilo i nešto niže, na Čegru. Mnogi su iskoristili sunčan dan za fudbal, odbojku, pa čak i stoni tenis.
Izletište Dabilo je, takođe bilo puno, a mnogi su napravili improvizovane šatore od venjaka. Kamperi su uživali i pored Nišave, a tradicionalno se najviše izletnika okupilo pored Vrežinskog bazena.