018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Preporuka srpskim državljanima da hitno napuste Libiju

Komentari: isključeni
Tagovi:

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, saopštio je danas da, s obzirom na intenziviranje oružanih sukoba u Libiji i krajnje nestabilnu bezbednosnu situaciju u Tripoliju, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje svim građanima Srbije da hitno napuste Libiju i uzdrže se od putovanja u ovu zemlju.

Državljani Srbije koji, po raznim osnovima, već borave u Libiji, za konkretna uputstva mogu se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Tripoliju, na brojeve telefona: + 21821 / 362-32-05, + 21821 / 362-32-06, navedeno je u saopštenju.

U ovom trenutku, Ambasada Srbije u Tripoliju ostaje otvorena, ali zbog nastale situacije, može da pruži konzularnu zaštitu u ograničenom obimu. Preko Ambasade mogu se dobiti upozorenja u vezi sa kriznom situacijom u Tripoliju i okolini, kao i obaveštenja o mogućim pravcima za napuštanje libijske teritorije.

Svim srpskim državljanima, koji se trenutno nalaze u Libiji, savetuje se da Ambasadi Srbije u Tripoliju dostave kontakt podatke.

Međunarodni aerodrom u Tripoliju je zatvoren, a drugi aerodromi su u ograničenoj upotrebi, bez preciznog reda letenja. Jedan od mogućih pravaca napuštanja libijske teritorije je kopnenim putem, preko Tunisa, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

(Tanjug)

Povezane vesti