018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Premijera monodrame „Borci plaču posle rata“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

„Borci plaču posle rata“ naziv je monodrame koju će prvog oktobra niška publika premijerno videti na sceni Narodnog pozorošta. Drama je nastala po tekstu istoimene knjige novinara Milorada Doderovića, a lik Rodoljuba glumi Risto Bukvić. Ulaz je slobodan, a predstava počinje u 20 sati.

Monodrama je autorsko dela novinara Milorada Doderovića i glumca Rista Bukvića. Cilj knjige i mondorame je da budu moralni šamar državi i naciji, u kojoj se kroz istoriju ponavljaju zaborav i marginalizovanje onih koji su časno i hrabro ponudili svoje živote za odbranu domovine. Monodramu čine autentične ispovesti boraca iz 1999. godine, a u osnovi ima, kako kaže glumac Risto Bukvić, antiratanu poruku.

Ovaj projekat realizovan je u produkciji Udruženja dramskih umetnika Srbije, pod pokroviteljstvom Narodnog pozorišta i Udruženja boraca rata 1999. godine. Povodom premijere monodrame „Borci plaču posle rata“, Udruženje organizuje 1. oktobra u 19 sati pres-konferenciju u prostorijama na Sinđelićevom trgu broj 2 , na kojoj će zainteresovani moći da čuju vesti u vezi sa završnom presudom u Strazburu. Na pres-konferenciji biće prisutna sva udruženja boraca sa teritorije Srbije, a potom je planiran zajednički odlazak na premijeru.

Povezane vesti