018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Premijera „Crvenkape“ na Svetski dan pozorišta (VIDEO)

Komentari: isključeni

Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. mart, Lutkarsko pozorište obeležiće premijerom predstave „Crvenkapa“, u režiji Biljane Vujović. Urađena je po motivima istoimene bajke, ima jake i jasne poruke, prilagođena je izazovima savremenog društva, a namenjena je deci školskog uzrasta. Premijera počinje u 19 sati.

Vreme je nasilja i vukova, a život nema reprizu i nije virtuelni svet igrica. Sa kakvim opasnostima se svakodnevno susreću naša deca. Kako danas prepoznati “vuka”? Put odvajanja i osamostaljivanja je trnovit i pun iskušenja.”Crvenkapa” Biljane Vujović daje odgovore na ta pitanja i namenjena je starijoj deci od 9 godina, ail i roditeljima.

Lutkarsko pozorište se odlučilo za novo čitanje “Crvenkape” duboko svesno svoje edukativne funkcije i preventivnog delovanja, ocena je direktorke pozorišta Ivane Savić, koja je za ovu predstavu uradila kostime i scenografiju.

Predstava traje 40 minuta i neke teške teme ispričane su kroz songove, čiji je autor Biljana Vujović. Muziku je uradio Oliver Katić u produkciji Dejana Ilića i studija “By heart”.

Predstava ima pet Crvenkapa, koje su izabrane od 100 devojčica koje su se prijavile na audiciju. Na premijeri publika će moći u ulozi Crvenkape da vidi – Iskru Milovankić, a u sledećim izvođenjima pojaviće se i Dunja Petković, Milica Mitić, Ena Lilić i Danica Veljković

Tekst za predstavu napisao je Igor Bojović, koreografijuje uradio Neboša Gromolić, a video-animaciju Emil Keser. Uloge tumače Mladen Milojković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Jelena Đorđević i Tatjana Milenković. Pretpremijerno komad će biti odigran u četvrtak u 18, a premijera je 20. marta u petak u 19 sati. Karata za obe predstave više nema u prodaji, ali će se zato komad u nedelju, 22. marta, u 18 sati, odigrati još jednom i ulaz će biti besplatan, pa je ovo poziv deci i roditeljima, kao i svim profesionalcima koji su uključeni i vaspitno-obrazovni proces da dođu i pogledaju predstavu.

Povezane vesti