018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Premijer Vučić: Veća podrška države za razvoj juga Srbije (VIDEO)

Vlada Srbije planira posebne podsticaje za one koji se odluče da pokrenu sopstveni biznis u pet okruga juga Srbije. To je juče u Nišu najavio premijer Aleksandar Vučić, rekavši da će početnici u biznisu, recimo u Merošini, dobiti veću finansijsku pomoć države od biznismena početnika koji nisu sa juga Srbije.

Vlada će raznim merama stimulisati otvaranje radnih mesta, malih radnji i firmi, kao i razvoj domaće poljoprivrede, rekao je premijer Aleksandar Vučić i dodao da će naročita pažnja biti posvećena oživljavanju pet regiona na jugoistoku Srbije.

Među primarnim zadacima Vlade je upravo reforma javne administracije, a premijer je istakao da je u pripremi Zakon o planiranju i izgradnji, koji bi trebalo da birokratske procedure svede na minimum, a izdavanje građevinskih dozvola pretvori u brz, rutinski posao. Puno se očekuje od otvaranja fabrike ,,Džonson elektrik“ u Nišu u septembru. To će doneti više stotina radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti koja u našem gradu prelazi 30 procenata. Očekuju se i drugi investitori do kraja godine.

Premijer je među zadacima naveo i stvarnu i žestoku borbu protiv sive ekonomije, podsetivši da je donet novi Zakon o poreskom postupku i administraciji, da je angažovano 400 novih poreskih inspektora, te da ćemo prvi put imati temeljnu kontrolu i sankcionisanje neprijavljivanja zaposlenih u privatnom sektoru.

Povezane vesti

  • Prosperitetni južnjak

    Šta mu znači sad ovo da priča, da neće novi izbori?