018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prekvalifikacijom do posla (VIDEO)

Na Narodnom univerzitetu Niš održavaju se obuke za 150 različitih zanimanja, koje se sastoje iz teorijskog i praktičnog dela. Bez obzira na prethodno obrazovanje, polaznici koji završe obuku, dobijaju sertifikat o stručnoj spremi koji važi u zemlji i inostanstvu, kaže za NTV saradnica Narodnog univerziteta Niš Zorica Nikolić Stoiljković.

Na Narodnom univerzitetu Niš doktor medicine može postati profesionalni barmen. Isto tako, sa završenim osnovnim obrazovanjem zainteresovani mogu proći obuku za frizera. Pored ovih, održavaju se obuke za još oko 150 različitih struka i zanata. One traju od 3 do 5 meseci i koštaju od 26 000 do 38 000 dinara. Teorijski deo drže profesori u prostorijama univerziteta, a praksu polaznici obavljaju u firmama, koje mogu i sami da izaberu.

Nakon završene obuke polaznici dobijaju sertifikat o stručnoj osposobljenosti koji može biti upisan u radnu knjižicu, a važi i u inostanstvu. Polaznici se uglavnom prekvalifikuju jer teško pronalaze posao za koji su se školovali, kažu na univerzitetu.

Narodni univerzitet Niš postoji skoro 60 godina. Polaznici mogu pohađati i kurseve stranih jezika i rada na računaru. Sve obuke mogu se plaćati u više mesečnih rata, dodaju na Univerzitetu.

  • Cvrcak

    Mozete li da stavite spisak zanimanja?