018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Preko 69 000 osmaka u Srbiji polagalo je završni ispit (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Učenici završnih razreda Osnovnih škola danas su polagali kombinovani test. Kako kažu u Školskoj upravi, polaganje maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa je proteklo regularno. U Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu ispit je polagalo 5262 učenika.
Preko 69 000 osmaka u Srbiji polagalo je završni ispit. Pored maternjeg jezika i matematike, morali su da testiraju i znanje koje su tokom školovanja stekli i iz ostalih predmeta, na kombinovanom testu. Ove godine završni ispit nosi maksimalno 30 poena za upis u Srednju školu. Na taj način više se boduje uspeh koji su postigli tokom školovanja, koji može da im donese maksimalno 70 poena.
U Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okrugu polagalo je 5262 đaka u 78 Osnovnih škola. Na sva tri testa završnog ispita nije bilo nepravilnosti, kažu u Školskoj upravi.
Preliminarni rezultati biće objavljeni 19. a konačni 25. juna do 20 sati u prostorijama unutar škole. 26. i 27. juna od 8 do 15 sati đaci popunjavaju liste želja, a konačna lista upisanih biće objavljena 2. jula. 6. jula je upis u Srednje škole.