018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pregoreli kućni aparati zbog havarije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Zbog havarije na električnioj mreži u Donjoj Vrežini pregoreli su aparati u desetak domaćinstava. Materijalna šteta je velika, tvrde potrošači, a u elektrodistribuciji kažu da će im ona biti nadoknađena ukoliko komisija „Jugoistoka“ utvrdi da su uređali pregoreli njihovom krivicom. Ipak, ne postoji zakonski rok u kome šteta mora da se nadoknadi, kaže tehnički direktor Dragoslav Pavlović.

U domaćinstvu Stankovića u Donjoj Vrežini popucale su sijalice, a električni aparati su pregoreli. Uzrok je havarija na trafostanici, odnosno prekid u nultom provodniku, kažu u elektrodistribuciji. Provodnik pod naponom pao je u dvorište porodice Jovanović, ali, na sreću, niko nije povređen. Radnici distribucije su brzo sanirali havariju, a domaćinstva su dobila struju. Međutim, u desetak domova pregoreli su televizori, kompjuteri, frižideri i dr. uređaji.

U ovakvim situacijama potrošači mogu da podnesu pismeni zahtev Komisiji za naknadu štete Jugoistoka, na šalter br. 11, kažu u ovom privrednom društvu. Ukoliko utvrde da su aparati oštećeni krivicom distribucije, nadoknadiće štetu. Međutim, prema rečima tehničkog direktora Dragoslava Pavlovića, ne postoji rok u kome komisija mora da izađe na teren, niti nadoknadi štetu.

Stanovnici Kolarčeve, Stražilovačke i ulice Bože Ilića tvrde da često imaju probleme sa naponom. U Jugoistoku kažu da je uzrok prevelika potrošnja. Stanovnici ovog naselja smatraju i da je ova havarija nastala zbog nelegalnog priključka jednog od komšija na mrežu, dok u distribuciji tvrde da je uzrok isključivo fizički prekid kabla.

Povezane vesti