018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavom “Drita” Narodno pozorište obeležava godišnjicu postojanja (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

128 godina postojanja Narodno pozorište obeležiće premijerom komada “Drita”, koji je urađen u koprodukciji sa “Puls Tetarom “iz Lazarevca, a makreting pozorišta najavljuje za sutra, 11. mart i akcije za vernu publiku.
Izvođenjem drame “ Srpski ajduci” Jovana Staerije Popovića, 11.marta 1887.godine počinje da se piše pozorišna istorija u Nišu. Narodno pozorište nastavlja tradiciju dugu , sada već 128 godina.
Zbog hroničnog nedostatka para u kulturi, koprodukcije su neminovnost. Tako će publika, na dan pozorišta 11.marta, moći premijerno da vidi komad “Drita” koji su zajedničkim snagama uradili “Puls tetatar “ iz Lazaveca i niško Narodno pozorište. Spoj mlaosti i iskustva. Profesionalno pozorište iz Lazarevca postoji 6 godina i, kako kažu, izuzetna im je čast da će premijeru “Drite” imati na niškoj sceni.
Dvoje glumaca iz niškog ansambla igraju u predstavi Drita, ulogu Besima tumači Aleksandar Marinković, a ulogu Besarte Jasminka Hodžić.
Predstava “Drita” inspirisana je istinitim događajima iz Prvog svetskog rata, ali nije ratna priča. To je priča o ženi koja se žrtvovala, priča o potrazi i čeznji za slobodom, naglasila je reditelj predstave Ksenija Krnajski. Predstava se igra na maloj sceni, sa oko 120 sedećih mesta i počinje u 20 sati. Prva repriza zakazana je za 12.mart. Vrata pozorišta biće sutra, na Dan pozorišta otvorena od 12 sati i uz mesečni repertoar, zainteresovani će dobti i vaučer koji će im omogučiti da karte za 4 predstave tokom marta plate simboličnih 100 dinara.