018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavljena nova Strategija za bezbednost u saobraćaju

Komentari: isključeni

Srbija će tokom 2013. godine usvojiti Strategiju o bezbednosti u saobraćaju, čime će se prvenstveno smanjiti broj povređenih i poginulih lica na putevima, jer je život tokom 2012. godine izgubilo više od 600 ljudi.

Strategija je predstavljena danas u Nišu, a obuhvatiće i ostale gradove, jer lokalna vlast najbolje zna šta je potrebno za veću bezbednost, i to sada može da predloži, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

- Srbija će dobiti pravu Strategiju za bezbednost saobraćaja na putevima, jer je to jedan od načina da se sačuvaju životi građana – istakao je državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja, Dušan Rafailović, na prezentaciji koja je održana u našem gradu.

- Prednost nove strategije jeste i ta što su u izradu uključene sve lokalne samouprave, koje će svojim predlozima učiniti da budu obuhvaćeni svi važni činioci – ističe gradonačelnik Niša.

Srbija se, po broju saobraćajnih nesreća ne razlikuje mnogo od Evrope, ali mesta za poboljšanje i te kako ima, poručuju iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Strategija se radi za period od 2013. do 2020. godine, a nakon obrade svih predloga, očekuje se da će biti primenljiva i da će zacrtani ciljevi biti ostvareni, dodaju u Ministarstvu saobraćaja.

Povezane vesti