018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavljena monografija povodom obeležavanja stogodišnjice od početka I svetskog rata (VIDEO)

Povodom obeležavanja stogodišnjice od početka I svetskog rata u gradskoj opštini Medijana predstavljena je monografija dr Miloša Đorića, autorke Dragane Bedov.

Ovo je prva promotivna tribina o znamenitim Nišlijama koju organizuje Narodni muzej, a sve imaju za cilj da sačuvaju od zaborava ljude koji su mnogo doprineli razvoju kulturnog, privrednog, političkog i verskog života grada, kažu organizatori.

“Suton i uzdah, delo i književna sudbina Miloša N. Đorića” autorke Dragane Bedov iz Novog Sada predstavlja život i rad ovog znamenitog Nišlije koji je učestvovao u I svetskom ratu, prešao Albaniju i stigao na Krf. Posle rata je završio medicinu, nakon čega je do svoje penzije bio šef Kožnog odeljenja opšte bolnice u Nišu, a istovremeno je kao književnik objavljivao dela.

Promotivna tribina Narodnog muzeja o znameniitm ličnostima iz prošlosti Niša, organizovana je u okviru obeležavanja stogodišnjice od početka 1. svetskog rata, a pokrovitelj je GO Medijana.

Na tribinama će biti promovisane Nišlije koje su svojim radom doprinele razvoju kulturnog, privrednog, političkog i verskog života grada, dodaju organizatori.

)

Povezane vesti