018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavljena brošura „Budi drug“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Brošura „Budi drug“, koja promoviše toleranciju i razbija barijere i predrasude prema osobama sa invaliditetom, od septembra bi mogla da bude deo literature za prvi razred. Ovu inicijativu su pokrenili Udruženje „Dragana Rodić“ i narodni poslanik Dušan Milisavljević, a ona će u četvrtak biri predata Skupštini Srbije. Kako će brošura izgledati danas su videli učenici škole 14.oktobar, a specijalni gost bio je pevač Bora Đorđević.

Razlike mogu biti izvor mnogih nesporazuma. Kada o razlikama ne znamo dovoljno, stvara se strah od nepoznatog. Ovo je na neki način uvod u brošuru Budi drug, a cilj je najmlađe od malih nogu naučiti da različitosti poštuju i razumeju.

Ova brošura bi od iduće školske godine mogla da bude deo obavezne literature, a inicijativu za izmenu zakona o školskom programu pokrenulo je Udruženje „Dragana Rodić“ i narodni poslanik Dušan Milisavljević.

Brošura je danas predstavljena školi “14.oktobar”, a projekat je podržao i pevač Bora Đorđević, koji je ovom prilikom posetio ovu školu i njene učenike

Brošura “Budi drug” deo je akcije uklonimo barijere, koje Udruženje “Dragana Rodić” godinama organizuje.

Povezane vesti