018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Predstavljen projekat „Savet učenika srednjih škola“ (VIDEO)

Projekat pod nazivom „Savet učenika srednjih škola“, koji uz pomoć Trag Fondacije relaizuje nevladina organizacija Prokativ predstavljen je danas učenicima niških škola.

Ideja je da se formiranjem saveta učenika, ako predstavničko telo svih đaka srednjih škola na nivou grada, omogući mladima da predstave svoje portebe i stavove. Podršku projektu dala je i Uprava za obrazovanje Grada Niša.

U okviru svake škole postoje školski parlamenti koji deluju samostalno. U formalnom obliku, na gradskom nivou do sada nije bilo predstavnika učenika srednjih škola. Imajući u vidu da u Nišu ima oko 13 000 srednjočkolaca, nepohodno je radi poboljšanja položaja mladih omogućiti formiranje tela koje će biti sastavljeno od predsatvnika učeničkih parlamenata sa teritorije grada, kažu organizatori projekta.

Polulacija učenika čini 20 odsto svih mladih u Nišu i formiranje Saveta učenika trebalo bi da omogući srednjoškolcima da se aktivnije uključe sadržaje i aktivnosti koje se organizuju na nivou grada, smatraju organizatori projekta.

)

Povezane vesti